vrijdag 10 februari 2017

Köfte , Adana kebab / gehaktspiesen (eigen versie)

Ingrediënten: plm 8 stuks

500 gr. gehakt h.o.h.
2 grote uien
3 a 4 teentjes knoflook
bosje peterselie
1/2 theel. zwarte peper
1/2 theel. komijn poeder
5 a 6 theel. köftekruiden
evt. paneermeel
naanbrood
uiensalade
boter

Bereiding:


Snij de peterselie in kleine stukjes.
Ui raspen en vocht eruit laten lekken.
Knoflook persen.
Doe de peterselie, knoflook, ui, zwarte peper, komijnpoeder en de köftekruiden in een kom met het gehakt.
Alles goed kneden en evt. paneermeel toevoegen.
Neem een stuk gehakt, maak dit een beetje lang en dik door goed te kneden in je handen, steek er dan een spies door heen.
Grill op de bbq of grillplaat.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
Verdeel de kebabs, de platbroden en de
sogan salatas / uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten