zaterdag 29 april 2017

Ravioli met een romige paprikasaus

Ingrediënten:

250 gr. ravioli
3 geroosterde paprika’s, kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
1 eetl. basilicum
1/2  theel. oregano
scheut kookroom
150 ml. gezeefde tomaten (blik)
1 theel. suiker
zout, peper
evt. knoflookpoeder, chilipoeder, paprikapoeder  
parmaham
parmezaanse kaas  
verse basilicum

Bereiding:

Zet een grote pan met water op voor de ravioli.
Een scheut olie in een pan gieten en bak de uitje glazig, voeg nu de paprika toe,
bak plm. 3 á 4 min. mee.
Voeg de tomaten, basilicum, oregano, suiker en een snufje zout en peper toe, door elkaar roeren en plm. 5 á 10 minuten laat pruttelen totdat de paprika redelijk zacht is.
Breng op smaak met evt. andere kruiden.
Kook ondertussen de ravioli volgens de bereidingswijze op het pak.
Als de paprika zacht is, pureer je de saus met een staafmixer totdat deze glad is.
Zet de pan met de paprikasaus weer terug op het vuur en voeg een scheut kookroom toe.
De saus doorwarmen en dan is deze klaar.
Serveer de paprikasaus met de ravioli, parmaham, parmezaanse kaas en verse basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten