![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfDeOEUsDXPujgJ3JmsHTVbU0-VK4t83b2Demz9ex_4bt-QHkuAQM2UalTkYSPI6o9s1QjcXWFs_X-fwwNKEVAGaTTvgcbgpUol1dLWx-FDokfxA9bPkbxv4UAlt6hlPY2k2Vj9YubVLA/s1600/italie........jpg)
enkele eetl. olijfolie extra vergine
2 sjalotten
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 kruidenbouillonblokken
2 blikken gepelde pomodori (langwerpige Italiaanse tomaten) in blik
een toefje verse basilicum
1 eetl. suiker
1 eetl. fijngesneden verse peterselie
water
verse peper en zout uit de molen
room culinair
Bereiding:
Tomaten in vergiet laten uitlekken, sap opvangen en bewaren.
Ui en sjalotten fijnsnijden evenals de tenen knoflook.Peterselie wassen en fijnsnijden.
In de olie fruit je de ui, sjalot en knoflook enkele minuten. Let op dat de knoflook niet bruin wordt!
Snij de pomodori fijn en doe ze in de pan met de kruidenblokjes.
Voeg ook het tomatennat toe en de suiker.
Snipper de basilicumblaadjes fijn in de soep.
Laat dit geheel zo'n 20 minuten zacht pruttelen.
Peterselie, peper en zout toevoegen.
Na 5 minuten dit geheel met de staafmixer fijnmaken.
Als de soep erg dik is (let op: deze soep behoort wel enigzins dik te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen.
Serveertip: garneren met een scheutje room en nog een klein toefje peterselie, erbij wat brood.
Bron: recept gekregen van supermarkt Coop in Appingedam, tijdens Venezia del Nord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten