![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNpVRcuAy47WE5AM32VPP5itGP_pmXqxrXuVgw-xSwrF7N-xbtIhYiRYZGS99F_oXONjTioY733ZpXLV1u0V3bFd3NyzLq-DY0JzGeUH_FvaP16bMKcLhWPcF6lwDXjOJxP_drF8yqZsg/s1600/sate.jpg)
Het lekkerste resultaat is de kip, vlees of de vis een hele nacht marineren.
Ingrediënten: voor 500 gram
stengel citroengras of 1/2 theel. serehpoeder
2 tenen knoflook
1/2 eetl. sambal oelek of manis
1 citroen, rasp en sap
1 1/2 eetl. donkerbruine basterdsuiker
1 eetl. sesamolie
3 eetl. Japanse sojasaus
Bereiding:
Snijd de wortelaanzet van het citroengras en verwijder het buitenste blad.
Snijd de stengel in plakjes.Schil de gember en doe samen met de citroengras en knoflook in een vijzel.
Stamp fijn tot puree.
Als je een puree hebt voeg dan het citroenrasp, suiker en sambal erbij.
Stamp weer verder om deze ingrediënten ook fijner te malen.
Doe het mengsel dan in een grote kom en voeg de sesamolie, sojasaus en plm. 2 eetl. citroensap toe.
Roer nog even goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten