1 pak spaghetti
2 a 3 kipfilets, in blokjes snijden
1 ui, gesneden
5 grote eetl. Helen marinade (zonder peper) of moksi marinade
3 eetl. zoute ketjap
1 eetl. geraspte gember
1 teen knoflook
1 theel. tomatenpuree
6 takken soepselderij
1 theel. tuinkruiden bouillon of 1 a 2 maggiblokjes
snufjes witte peper
1 eetl. zonnebloem olie
Bereiding:
Kook de spaghetti, laat de spaghetti goed uitlekken.
Neem een ruime schaal om de bami te marineren.
Dit doe je met 1 eetlepel zoute ketjap, 2 eetlepels helen/moksi marinade ketjap, een halve theelepel tuinkruiden bouillon, een snufje witte peper en 1 geperste teentje knoflook.
Dit alles goed met de bami vermengen/omhusselen.
Neem een wok daarin de grote lepel olie.
Als de olie warm is de gesneden ui en de theelepel tomaten puree bakken circa 1 a 2 minuten.
Daarna de kipfilet meebakken als die bijna gaar is doe je de 2 eetlepels zoute ketjap, 3 grote eetlepels marinade, gember, een snufje witte peper en een halve theelepel tuinkruiden bouillon toevoegen.
Laat dit alles ongeveer 5 minuten koken er moet een lekkere stroperige jus ontstaan voor de verdere bereiding van de bami.
Nu is de bami aan de beurt.
Doe de de gemarineerde bami in de wok en vermeng het met de kipfilet en jus.
Goed laten doorbakken
De bami afmaken door soepselderij fijn te snijden en vermengen met de bami.
Hierdoor krijg je een lekker geur en het ziet er mooi uit.
Tip: Als je wat meer vlees wilt eten is het ook lekker om er extra kip ketjap bij te doen.
Je kan er ook voor kiezen om er komkommer en tomaten of sla bij te serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten