![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmVi2iU_Mq3p1R898rVMqGEcZlGSmkTqVtYoBT_znL15cERt17gFf9E5gZBoKuDwQNa-YF3SeMa4femsAzxiOLXqa9vyaM68ovGNOSeYgZW_tEu2ERC-cHImxCRyLe2P4WuaBW7iZv6_E/s1600/sate+babi.jpg)
500 gr. hamlappen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel. ketoembar
1 theel. gember
1 theel. laos
1 theel. koenjit (geelwortel)
1 theel. zout
1 theel. goela djawa of suiker
1 lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
½ theel. terasi
2 kemirienoten
1 eetl. olie
Bereiding:
De satéstokjes in water met beetje citroensap doen. De stokjes branden dan niet zo gauw aan en door het citroensap laat het vlees makkelijk los van het stokje.
De hamlappen in dobbelsteentjes snijden van 1,5 cm.
De sjalotjes, knoflook, lombok en kemirie fijn maken in een keukenmachine en mengen met de andere kruiden.
Dit minstens een half uur laten trekken.
Je kunt dit ook de dag ervoor doen, dan is het vlees lekker doordrongen van de kruiden.
Het vlees nu op de stokjes rijgen en ongeveer 4 minuten op de grill leggen.
Regelmatig keren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten