![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuofDMhQ7KBObsQWTeK_HiQYFeUQVxiiDGOhlW7VTnLSQ9PjoiBpB3onA8gwGcMvX-wNct0JydjTuFm7xaQsgZQL3HBredQ7NzHiYCLe1krfuPJIju_y0uHslX95_ZsKYRwKj7s-cRGzg/s1600/amerika...jpg)
2 eetl. olijfolie
500 gr. rundergehakt2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 rode paprika in blokjes
1 eetl. tomatenpuree
500 ml. gezeefde tomaten
0.5 theel. chilipoeder
0.5 theel. komijn
0.5 theel. kaneelpoeder
650 gr. bruine bonen uitgelekt
150 gr. mais uitgelekt
125 ml. creme fraiche
3 takjes peterselie grof gehakt
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan.
Bak het gehakt in 3 minuten rul.
Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 3 minuten mee.
Schep het chilipoeder, de komijn en de kaneel erdoor en bak nog 1 min.
Voeg de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.
Stoof de chili 10 minuten zachtjes.
Meng de bonen en maïs door de chili en breng op smaak met zout en peper.
Schep de chili in vier kommen en garneer met een schep crème fraîche en de peterselie.
Serveer met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten