![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNukr18CayL6blyjRM87YvxaFxnK6lQdy65fJ24O_qDcjqDUuqIhSYCK5gT8WRk3H6F6YeT6WMVU16-RRxarpmnzTk8hwBH6fjEVuo_WZACi4TXplxQAF2rvfiLPHINBGJhEPMUzFcbNo/s1600/italie.........jpg)
Basilicum Pesto
Ingrediënten:
plm. 60 gr. basilicum
2 eetl. pijnboompitten
1 teen knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
olijfolie
grof zeezout
Bereiding:
Doe de basilicum bij gedeelten in de vijzel en stamp deze fijn.
Voeg daarna bij gedeelten de pijnboompitten toe en stamp deze ook fijn.
Doe hetzelfde met de knoflook.
Als je van pittig houdt neem dan wat meer knoflook.
Als alles fijn en vermengd is doe je bij gedeelten de Parmezaanse kaas erbij.
Vermeng dit goed door elkaar.
Om het geheel smeuig te maken giet je er wat olijfolie bij tot de pesto goed van dikte is.
Voeg verder naar smaak zout toe.
Koriander pesto
Ingrediënten:
75 gr. koriander
1/2 theel. zeezout
50 gr. pijnboompitten of cashewnoten
2 teentjes knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
200 ml. olijolie
Bereiding: als basilicum pesto
Pikante pistachekorianderpesto
Ingrediënten:
pistachenoten
grof gehakte knoflook
citroenschil
rode peper
komijn
olijfolie
koriander
peterselie
zout en peper naar
Bereiding: als basilicum pesto
Ingrediënten:
100 gr. zongedroogde tomaatjes
2 eetl. pijnboompitten
50 gr. parmezaanse kaas
25 gr. basilicum
1 teen knoflook
olijfolie
grof zeezout
Bereiding:
Maak de tomaatjes fijn in de vijzel.
Voeg de pijnboompitten toe en maak deze ook fijn.
Hetzelfde doe je met de basilicum en knoflook.
Als je van meer pittig houdt dan meer knoflook toevoegen.
Als laatste voeg je wat olijfolie en zout toe om de pesto op smaak af te maken.
rucolapesto
Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
2 eetl. pijnboompitten
2 eetl. geraspte kaas
1 eetl olie
1 eetl. peterselie, fijn gehakt
2 eetl. rocula
1 kleine citroen, sap
peper en zout
Bereiding: als basilicum pesto
Pesto bewaren:
Over het algemeen kan een verse pesto een aantal weken bewaard blijven in de koelkast.
De verse pesto moet wel goed afgesloten zijn en om de houdbaarheid te verlengen schenk je een laagje olijfolie op de pesto.
Om pesto langer goed te houden kun je deze ook invriezen.
Gebruik hiervoor een ijsblokjes vorm en doe er folie overheen.
Als alles goed bevroren is kun je de pesto blokjes eruit drukken en in een plastic diepvriesdood bewaren tot gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten