vrijdag 17 februari 2017

Pesto

Pesto is een Italiaanse saus, de ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven.

Basilicum Pesto

Ingrediënten:
plm. 60 gr. basilicum
2 eetl. pijnboompitten
1 teen knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
olijfolie
grof zeezout

Bereiding:

Doe de basilicum bij gedeelten in de vijzel en stamp deze fijn.
Voeg daarna bij gedeelten de pijnboompitten toe en stamp deze ook fijn.
Doe hetzelfde met de knoflook.
Als je van pittig houdt neem dan wat meer knoflook.
Als alles fijn en vermengd is doe je bij gedeelten de Parmezaanse kaas erbij.
Vermeng dit goed door elkaar.
Om het geheel smeuig te maken giet je er wat olijfolie bij tot de pesto goed van dikte is.
Voeg verder naar smaak zout toe.

Koriander pesto

Ingrediënten:
75 gr. koriander
1/2 theel. zeezout
50 gr. pijnboompitten of cashewnoten
2 teentjes knoflook
50 gr. Parmezaanse kaas
200 ml. olijolie

Bereiding: als basilicum pesto

Pikante pistachekorianderpesto

Ingrediënten:
pistachenoten
grof gehakte knoflook
citroenschil
rode peper
komijn
olijfolie
koriander
peterselie
zout en peper naar
 
Bereiding: als basilicum pesto
 
Zongedroogde tomaten pesto

Ingrediënten:
100 gr. zongedroogde tomaatjes
2 eetl. pijnboompitten
50 gr. parmezaanse kaas
25 gr. basilicum
1 teen knoflook
olijfolie
grof zeezout

Bereiding:

Maak de tomaatjes fijn in de vijzel.
Voeg de pijnboompitten toe en maak deze ook fijn.
Hetzelfde doe je met de basilicum en knoflook.
Als je van meer pittig houdt dan meer knoflook toevoegen.
Als laatste voeg je wat olijfolie en zout toe om de pesto op smaak af te maken.

rucolapesto

Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
2 eetl. pijnboompitten
2 eetl. geraspte kaas
1 eetl olie
1 eetl. peterselie, fijn gehakt
2 eetl. rocula
1 kleine citroen, sap
peper en zout

Bereiding: als basilicum pesto

Pesto bewaren:
Over het algemeen kan een verse pesto een aantal weken bewaard blijven in de koelkast.
De verse pesto moet wel goed afgesloten zijn en om de houdbaarheid te verlengen schenk je een laagje olijfolie op de pesto.
Om pesto langer goed te houden kun je deze ook invriezen.
Gebruik hiervoor een ijsblokjes vorm en doe er folie overheen.
Als alles goed bevroren is kun je de pesto blokjes eruit drukken en in een plastic diepvriesdood bewaren tot gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten