De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd - dit is wat meestal goulash genoemd wordt).
Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis.
Ingrediënten: 4 pers.
2 eetl. zonnebloemolie
3 uien (in ringen) 70 gr. tomatenpuree
1 kg. runderriblap (blokjes) of 1 kg. magere runderlap (blokjes)
1 1/5 eetl. paprikapoeder
2 theel. komijnpoeder (djinten) of 1/2 eetlepel karwijzaad
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 paprika's (in reepjes)
4 laurierblaadjes
500 ml. vleesbouillon
evt. maizena
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schep het vlees met de paprikapoeder erdoor en bak in 3-4 minuten lichtbruin.
Voeg de komijn, knoflook, paprika’s en laurierblaadjes toe en giet de bouillon erbij.
Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2 1/2 - 3 uur tot het vlees zacht is. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg evt. een scheutje water toe en af en toe roeren.
Het is de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt en eigenlijk draadjes zijn geworden.
Breng de goulash op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes.
Bind het vocht evt. met aangelengde maizena.
Serveer deze overheerlijke goulash met rijst en evt. koolsalade en of iets zuurs, zoals augurkjes of zure uitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten