vrijdag 17 februari 2017

Faves a la Cataluna / Catelaanse tuinbonen

Ingrediënten: 4 pers.

2 kg. verse tuinbonen
250 gr. chorizo
1 grote ui
3 teentjes knoflook
3 vleestomaten
3 eetl. olijfolie
50 gr. boter
200 gr. mager spek in blokjes
4 blaadjes munt
1/2 theel. tijm
1 laurierblaadje
3 eetl. peterselie
1 glas zoet Spaanse wijn
zout
peper

Bereiding:

Maak de bonen schoon.
Snij de chorizo in halve plakjes.
Maak ui en knoflook schoon en snij de ui in ringen.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de ontvelde, ontpitte tomaten in stukjes.
Verwarm in een kookpan de olie en de boter, en doe het spek en de chorizo erin en bak het uit.
Neem uit het vet en doe de tomaten erin met de kleingesneden uien, knoflook en kruiden en de wijn.
Schep goed door elkaar en voeg de tuinbonen toe.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Maak op smaak af met zout en peper.
Schep er het spek, de chorizo en knoflook weer bij en laat het door warmen.
Met partjes citroen.
Lekker met rijst en gegrilleerde spiezen met vlees.

Bron: boek, koken op de camping

Geen opmerkingen:

Een reactie posten