![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQurjecISUjoQbJmya93a91mr48N2QEXP4TPW1b83LtQd7OBQbFHYaaoJjtV9HfZHjeHZIPScZ-upO9xMgCULab41Ny3YwyvweqviWWqx8Udgwl3h1eCqTxEoFktwaG2jm-sn4IErRgVg/s1600/india.jpg)
Het wordt meestal gebakken in een tandoor of kleioven.
Het kan ook op een licht bolvormig ijzeren rooster, de tava, gebakken worden.
Knoflook en kruiden geven de naan zijn typische smaak.
De naan dient heet geserveerd te worden met ghee of boter.
In de traditionele Indiase keuken wordt de naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen: het is dan een soort lepel.
Ingrediënten: 10 stuks
500 gr. zelfrijzend bakmeel
400 gr. Griekse yoghurt
zout naar smaak
1 theel. komijnzaad
1 theel. mosterdzaad
1 theel. venkelzaad
2 dl. olijfolie
1 teentje knoflook
peterselie
400 gr. Griekse yoghurt
zout naar smaak
1 theel. komijnzaad
1 theel. mosterdzaad
1 theel. venkelzaad
2 dl. olijfolie
1 teentje knoflook
peterselie
Bereiding:
Rooster met een klein beetje olijfolie de komijnzaad ,mosterdzaad en het venkelzaad in een koekenpan ongeveer 1 minuut.
Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg.
Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg.
Kneed de geroosterde specerijen doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken.
Verhit alvast een grillpan.
Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik.
Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie.
Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 min aan beide kanten goudbruin.
Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik.
Pureer met de staafmixer het teentje knoflook en een handje peterselie door de olijfolie.
Smeer het uitgerolde deeg in met de op smaak gebrachte olijfolie en gril het naanbrood 2 min aan beide kanten goudbruin.
Tip: Je kan ook komijnen koriander over het brood strooien in plaats van knoflook/peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten