woensdag 8 februari 2017

Jambalaya met chorizo en kip

Dit recept komt oorspronkelijk uit de Creoolse en Cajun keuken, uit Louisiana.
Het gerecht Jambalaya kan met allerlei verschillende ingrediënten bereid worden.
De basis van het gerecht is dat je rijst samen met groentes en vlees (of vis) kookt.

Ingrediëten: 4 pers.

1 eetl. olijfolie
2 kipfilets, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
75 gr. chorizo, in kleine blokjes
1 eetl. cajunkruiden
250 gr. witte rijst
400 gr. tomatenblokjes, blik
350 ml. kippenbouillon

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een grote pan met deksel en bak de kipstukjes in 5-8 minuten goudbruin.
Haal uit de pan en zet aan de kant.
Doe de ui in dezelfde pan en laat 3-4 minuten bakken tot ze glazig zijn.
Voeg dan paprika, knoflook, chorizo en Cajun-kruiden toe.
Bak nog 5 minuten.
Voeg de kip weer aan het mengsel toe, samen met de rijst.
Bak dit twee minuutjes.
Voeg dan de tomatenblokjes en bouillon toe.
Roer even door en doe de deksel op de pan.
Laat 20-25 minuten pruttelen, of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
Serveer met een salade.

Bron: BBC Good Food

Geen opmerkingen:

Een reactie posten