woensdag 8 februari 2017

Loempia

Ingrediënten:

250 gr. gehakt
2 prei
150 gr. tauge
200 gr. waspeen
1/2 blok tahoe
1/3 blik bamboe spruit
1 blokje maggi
3 teentje knoflook
1 theel. peper
2 eetl. ketjap benteng manis
2 eetl. suiker
1 1/2 eetl. olie
zout
loempiavelletjes

Bereiding:

Prei fijn snijden.
Waspeen raspen.
Tahoe in kleine blokjes snijden.
Olie in de pan heet laten worden en bak hierin het gehakt rul.
Voeg knoflook, peper, ketjap, suiker en maggiblokje toe.
Daarna prei, waspeen, tahoe en bamboe spruit.
Onder af en toe roeren ca. 10 minuten bakken.
Als laatste de tauge.
Vulling laten afkoelen.

Maak nu de loempia: Vulling op loempiavelletje (niet helemaal in midden leggen), onderste flap naar binnen vouwen, zijkanten naar binnen vouwen, dubbelvouwen naar boven toe, de randen met ei bestrijken.


Tip: gehakt kan vervangen worden door kip met ham

Bron: vroeger van Indonesisch vrouwtje gekregen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten