250
gr. rode pepers
6
teentjes knoflook1 eetl. korianderzaad
1 theel. karwijzaad
1 theel. komijnzaad
1/2 gerookt paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje limoen- of citroensap
extra vergine olijfolie
1 eetl. grof zeezout
Bereiding:
Overgiet
de pepers met kokend water en laat plm. 1 uur staan daarna afgieten en droog deppen.
Snij
de knoflook fijnSnij rode pepers fijn
Zet een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster de
koriander- karwij- en komijn- zaadjes tot ze ietsjes gaan kleuren en geuren.
Laat afkoelen.
Knoflook met het zout in de vijzel en wrijf tot een pasta.
Voeg nu de geroosterde zaden toe en wrijf fijn tot ze goed gemengd zijn met de knoflook.
Vervolgens doe je het zelfde met de fijngesneden pepers.
*Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en meng goed door.
Voeg nu zoveel olie toe tot het mengsel de consistentie van een dikke saus heeft.
Iets smeuïger dan sambal.
Breng op smaak met wat citroen- of limoensap.
Geen
vijzel, gebruik dan een foodprocessor en maal dan de knoflook, pepers,
geroosterde zaden en zout tegelijk fijn. Volg het recept bij *
Wil
je de harissa langer bewaren, ga het dan wecken.
Verdeel
de harissa over kleine gesteriliseerde potjes en doe deze een uur in een weckketel
op 90 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten