1/2 pakje mihoen
1 ui, snipperen
1 prei, in fijne ringen snijden
1 zakje geraspte wortel
125 gr. taugé
1 pak loempiavellen
peterselie, vers
zout en peper
1 bouillonblokje, kip
2 kipfilets, kleine blokjes
2 eetl. bloem of maizena + water, maak een papje
olie om te frituren
Bereiding:
Bak de kipblokjes met zout, peper en het bouilonblokje
gaar.
Voeg ui, prei, wortel en tauge toe en bak het kort. Voeg peterselie toe en laat even bakken.
Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes.
Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen.
Meng het even goed door elkaar en in de koelkast verder laten afkoelen!
Neem een loempiavel en leg dat met een punt naar je toe op je werkplek.
Schep 1 eetlepel vulling onderaan op je loempiavel.
Doe de onderste punt over de vulling heen, vouw dan de zijkanten over de vulling heen, rol dan vanaf de onderkant de loempia strak op tot je aan het uiteinde een puntje overhoudt.
Smeer de punt in met het papje en rol de loempia verder op.
Zorg dat de punt goed vastgeplakt zit aan het rolletje.
Nu kan je de loempia's frituren in hete olie.
Invriezen: doe ze in
diepvrieszakjes en als je ze wilt bakken, gooi je ze bevroren in de hete olie!
Niet ontdooien, dan kunnen ze openbarsten.
Bron: SenA Food Stadskanaal
Tip: een gezonde loempia uit de oven, vulling in
filodeeg of yufka vellen, oven
voorverwarmen op 180 graden en de loempis’s in ongeveer 15 min. goudbruin in de
oven bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten