Ingrediënten: 4 pers.
1 liter water
2 pakken (a 500 gr.) gezeefde tomaten
2 kipfilets of kippenbouten
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
evt. 1 blikje tomaten puree
50 tot 70 gr. suiker
4 eetl. chinese lichte soja saus
2 eetl azijn
plm. 1 theel. sambal
1 theel djahe (gemalen gemberpoeder)
1 theel. sereh poeder (citroengras)
2 eetl maizena
1 handje noedels/mihoen
optioneel naar smaak: 180 gr. appelmoes extra kwaliteit
bosui of preitje
Bereiding:
Breng 1 liter water met de kip , bouillonblokjes, ui
en knoflook aan de kook
Laat dit dan 1 tot 1,5 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzijng, spel daarna meteen in een zeeg onder koud water stromens watwr en laat goed uitlekken.
Haal alle ingredienten uit de boiullon.
Laat kip afkoelen en snij het fijn.
Voeg de gezeefde tomaten toe en evt. de tomaten puree aan de bouillon en breng weer aan de kook.
Maak in een schaaltje een mengsel van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh .Voeg dit mengsel toe aan de soep.
Roer de appelmoes door de soep.
Soep te dun - roer dan de maizena tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de soep toe tot gewenste dikte.
Voeg de mihoen toe.
Laat alles nog eens 20 minuten zacht door koken.
Als laatste de gesneden kip, bosui of preitje toevoegen.
2 pakken (a 500 gr.) gezeefde tomaten
2 kipfilets of kippenbouten
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
evt. 1 blikje tomaten puree
50 tot 70 gr. suiker
4 eetl. chinese lichte soja saus
2 eetl azijn
plm. 1 theel. sambal
1 theel djahe (gemalen gemberpoeder)
1 theel. sereh poeder (citroengras)
2 eetl maizena
1 handje noedels/mihoen
optioneel naar smaak: 180 gr. appelmoes extra kwaliteit
bosui of preitje
Laat dit dan 1 tot 1,5 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzijng, spel daarna meteen in een zeeg onder koud water stromens watwr en laat goed uitlekken.
Haal alle ingredienten uit de boiullon.
Laat kip afkoelen en snij het fijn.
Voeg de gezeefde tomaten toe en evt. de tomaten puree aan de bouillon en breng weer aan de kook.
Maak in een schaaltje een mengsel van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh .Voeg dit mengsel toe aan de soep.
Roer de appelmoes door de soep.
Soep te dun - roer dan de maizena tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de soep toe tot gewenste dikte.
Voeg de mihoen toe.
Laat alles nog eens 20 minuten zacht door koken.
Als laatste de gesneden kip, bosui of preitje toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten