maandag 5 augustus 2024

Kip Piri Piri

Ingredienten: 2-3 pers.
 
Voor de marinade: 
1 eetl. Imkerhoning
2 theel. paprikapoeder
1 teen knoflook
flinke snuf cayennepeper
1/2 theel. mosterd
flinke snuf kurkuma
gedroogde chilipepers, snuf naar eigen smaak
zout en peper, naar smaak,
2 eetl. Olie
 
Voor de kruidenmix: (in de rijst)
1/2 theel. uienpoeder
flinke snuf knoflookpoeder
flinke snuf kurkuma
flinke snuf korianderpoeder
zout en peper, naar smaak
 
Voor de dressing
1 theel. imkerhoning
snufje knoflookpoeder
1 theel. gedroogde of verse peterselie
kneepje citroensap
zout en peper, naar smaak
 
Verder nodig: 
300 gr. kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
300 gr. sperzieboontjes
1 rode paprika, in reepjes
2 tomaten
1/2 komkommer
Zilvervliesrijst
 
Bereiding:
 
Meng de blokjes kipfilet met de kruiden voor de marinade. Zet aan de kant en laat zo'n 15 minuten marineren.
 
Kook de rijst samen met de kruidenmix 
 
Kook de boontjes in ruim water beetgaar. Laat uitlekken.
 
Bak de kipfilet in een ruime pan rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg de paprika en de boontjes toe en roerbak deze even mee. Maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper. 
 
Snijd de komkommer en de tomaten in blokjes en meng met de dressing.
 
Serveer de Piri Piri met de rijst en de rauwkostsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten