zaterdag 22 juni 2024

Salatka Jarzynowa – Traditioneel Pools Salade

Ingredienten: 8 porties
 
3 aardappels medium
1 winterpeen groot
1 wortelpeterselie/peterseliewortel medium tot groot
1/8 knolselderij medium
150 gr. doperwten uit de diepvries
4 eieren medium
3 augurken
1 elstar appel klein
10 eetl. mayonaise
1 eetl. milde mosterd
zout
 
Bereiding:
 
Schil de aardappels, wortels, wortelpeterselie en knolselderij.
Breng een pan water aan de kook.
Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappels, wortels, wortelpeterselie en knolselderij in 15 tot 20 minuten gaar.
Haal groenten die sneller garen eruit zodra ze gaar zijn, zodat ze niet te zacht worden
Laat de groenten na het koken direct afkoelen onder de koude kraan of in een bak ijswater.
Laat uitlekken en snijd vervolgens in kleine stukjes
Kook de eieren hard, koel direct na het koken en snijd in kleine stukjes
Indien je gebruik maakt van doperwten uit de vriezer, kook de doperwten uit de vriezer kort en koel daarna direct. 
Laat uitlekken
Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
Laat de augurken uitlekken en snijd ook fijn
Roer de milde mosterd door de mayonaise en voeg zout naar smaak toe. 
Mix met de aardappel, groenten, eieren, augurk en appel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten