Ingredienten: 4 stuks
gehaktballen
500 gr. half om half gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 ei
2 sneetjes witbrood zonder korsten
scheutje melk
flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 takjes selderijblad, fijngehakt
2 theel. sambal badjak
1 theel. paprikapoeder
1 theel. kerrie masala
optioneel bloem
pittige jus
100 gr. roomboter
1 eetl. ketjap manis
1 eetl. ketjap asin
1 eetl. sweet chilisaus
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 trostomaat, in stukjes gesneden
1 maggiblokje
2 theel. sambal oelek
1/2 eetl. tomatenpuree
snuf gemalen zwarte peper en zout
Bereiding:
Week het brood met een scheutje melk.
Leg alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote mengkom. Knijp het brood uit en leg dit bij het gehak erbij.
Kneed alles heel goed door en vorm er 4 grote gehaktballen van. Haal optioneel de gehaktballen door een klein beetje bloem. Hierdoor krijg je een lekker krokant korstje maar dit hoeft uiteraard niet.
Verhit in een stoofpan 100 gram roomboter en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
Haal de ballen uit de pan en ga verder met het maken van de jus.
Fruit de ui met de knoflook en tomaat.
Voeg een 1/2 eetl. tomatenpuree, 2 theel. sambal oelek, 1 eetl. ketjap asin, 1 eetl. ketjap manis, 1 eetl. sweet chilisaus en het maggiblokje toe.
Roer alles goed door elkaar en leg de gehaktballen weer terug in de pan.
Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballen 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. (evt. langer als je dit lekkerder vind....zet dan het vuur alleen niet te hoog)
500 gr. half om half gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 ei
2 sneetjes witbrood zonder korsten
scheutje melk
flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 takjes selderijblad, fijngehakt
2 theel. sambal badjak
1 theel. paprikapoeder
1 theel. kerrie masala
optioneel bloem
pittige jus
100 gr. roomboter
1 eetl. ketjap manis
1 eetl. ketjap asin
1 eetl. sweet chilisaus
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 trostomaat, in stukjes gesneden
1 maggiblokje
2 theel. sambal oelek
1/2 eetl. tomatenpuree
snuf gemalen zwarte peper en zout
Leg alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote mengkom. Knijp het brood uit en leg dit bij het gehak erbij.
Kneed alles heel goed door en vorm er 4 grote gehaktballen van. Haal optioneel de gehaktballen door een klein beetje bloem. Hierdoor krijg je een lekker krokant korstje maar dit hoeft uiteraard niet.
Verhit in een stoofpan 100 gram roomboter en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
Haal de ballen uit de pan en ga verder met het maken van de jus.
Voeg een 1/2 eetl. tomatenpuree, 2 theel. sambal oelek, 1 eetl. ketjap asin, 1 eetl. ketjap manis, 1 eetl. sweet chilisaus en het maggiblokje toe.
Roer alles goed door elkaar en leg de gehaktballen weer terug in de pan.
Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballen 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. (evt. langer als je dit lekkerder vind....zet dan het vuur alleen niet te hoog)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten