Lekker als snack op de borrelplank of bij de
rijst met yakitorisaus.
Ingrediënten:
4 pers.
100 ml. saké (japanse rijstwijn)
100 ml. sojasaus
3 eetl. mirin (zoete rijstwijn)
2 eetl. bruine suiker of rietsuiker
2 eetl. sesamzaad
600 gr. kipdijfilets
zonnebloemolie
4 lente-/bosuitjes, in ringen
Bereiding:
Week de
spiesen in koud water om verbranden te voorkomen. Breng de saké, sojasaus,
mirin en suiker aan de kook.
Laat op een lage stand indikken tot een stroperige saus.
Roer af en toe door.
Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Snijd de kip in stukjes van 2 cm.
Bestrooi met zout en rijg aan de prikkers.
Verhit een barbecue of grillpan.
Bestrijk de vleesstokjes met zonnebloemolie en leg ze op het rooster of in de grillpan.
Schroei dicht en bestrijk het vlees dan met de marinade.
Bestrijk en draai 5-6 keer tot de spiesjes in 8-10 minuten een mooie kleur hebben en gaar zijn.
Bestrooi met de bosui. en het sesamzaad.
Serveer de overgebleven marinade als sausje erbij.
Tip: Vervang
de saké en mirin door sherry, witte wijn of wit druivensap.
Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.
4 lente-/bosuitjes, in ringen
Laat op een lage stand indikken tot een stroperige saus.
Roer af en toe door.
Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Snijd de kip in stukjes van 2 cm.
Bestrooi met zout en rijg aan de prikkers.
Verhit een barbecue of grillpan.
Bestrijk de vleesstokjes met zonnebloemolie en leg ze op het rooster of in de grillpan.
Schroei dicht en bestrijk het vlees dan met de marinade.
Bestrijk en draai 5-6 keer tot de spiesjes in 8-10 minuten een mooie kleur hebben en gaar zijn.
Bestrooi met de bosui. en het sesamzaad.
Serveer de overgebleven marinade als sausje erbij.
Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten