maandag 16 oktober 2023

Japchae

Japchae betekent letterlijk ‘mix van groenten !
 
Ingrediënten: 2 pers.
 
1/2 eetl. sesamzaad
2 eetl. sojasaus
1 eetl. bruine suiker of 1 eetl. honing
1 eetl. sesamolie
1/2 teentje knoflook, geperst
125 gr. spinazie, panklaar
150 gr. mihoen of rijstmie
2 eetl. zonnebloemolie
1/2 ui, in dunne plakjes
100 gr. rosbief of biefstukken, in reepjes
125 gr. kastanjechampignons, in plakjes
2 lente-/bosuitjes, in reepjes
 
Bereiding:
 
Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Klop de sojasaus, suiker, sesamolie,knoflook en sesamzaadjes door elkaar en houd apart.
Schep de spinazie in een vergiet en giet kokend water eroverheen tot de spinazie voor een groot deel is geslonken.
Druk het meeste vocht eruit en snijd wat kleiner.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel onder koud water af en laat goed uitlekken en afkoelen. 
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en verhit de andere helft in een koekenpan.
Roerbak de noedels in de wok en fruit de ui lichtbruin in de koekenpan.
Voeg het vlees en de champignons toe aan de uien en roerbak 2 minuten op een hoge stand.
Voeg de bosui toe en giet de helft van de saus erbij.
Bak nog 1 minuut op een hoge stand.
Schep de inhoud van de koekenpan, de spinazie en de rest van de saus door de noedels in de wok en schep alles goed door elkaar.
Serveer direct in grote kommen.
 
Tip: garneer dit gerecht met reepjes omelet en extra sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten