maandag 25 september 2023

Paddenstoelensoep

De soep is romig door de room die erin gaat en vol met umami smaken door de paddenstoelen, paddenstoelenbouillon,m ui en rode paprika.
Het verschil tussen ‘gewone’ paddenstoelensoep en de Hongaarse, is het gebruik van die Hongaarse paprikapoeder en karwijzaad.
Dit geeft echt de speciale smaak aan de soep.

Gebruik het liefst kastanjechampignons en niet de witte voor deze soep.

Ingrediënten:
 
500 gr. kastanjechampignons, in dunne plakken snijden
2 grote uien, in dunne halve ringen
2 rode paprika’s, in dunne repen
1 teentje knoflook, fijn gehakt
4 eetl. roomboter
2 eetl. ajvar (of evt.paprikapuree)
1 theel. karwijzaad
1 eetl. Hongaarse paprikapoeder (niet te vergelijken met gewone paprikapoeder)
400 ml. paddenstoelenbouillon
250 ml. room
2 theel. maïzena
1 eetl. melk
peper en zout
5 takken peterselie
125 ml. zure room
 
Bereiding:
 
Bak in een grote bak- of soeppan de champignons goudbruin in een klontje boter.
Haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook in ongeveer 5 minuten.
Voeg de ajvar (paprikapuree), karwijzaad en paprikapoeder toe en bak dit even mee.
Voeg dan de bouillon en room toe en laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Maak een papje van de maïzena en melk en meng dit door de soep om deze iets te binden.
Breng de soep nu op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen, lepel er een dot zure room op en garneer met gehakte peterselieblaadjes.
Laat de soep niet koken, maar zachtjes pruttelen.
Serveer de soep met lekker brood of kruidenstokbrood.
 
Bron: culinea.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten