zondag 27 augustus 2023

Tandoori kip met raita

Ingrediënten
 
Pittige tandoori kip braadstukken
4 stuks kip braadstukken
1 eetl. tandoori kruiden
olie
5 eetl. paprikapoeder
2 eetl. korianderpoeder
2 eetl. komijnpoeder
1 eetl. gemberpoeder
1 eetl. bruine basterdsuiker
1 theel. kaneel
1/2 theel. chilipoeder
1/2 theel. kurkuma
 
Raita
1/2 stuk komkommer
150 ml. griekse yoghurt
5 blaadjes munt
5 blaadjes koriander
1/2 theel. komijn
1 eetl. suiker
Zout
 
Indiase rijst salade
300 gr. gekookte witte rijst
200 gr. geroosterde amandelen
150 gr.bleekselderij
150 gr. wortel
2 tomaten
1/2 komkommer
1 bosje bosui
2 uien
2 tenen knoflook
1 eetl. kerrie poeder
1 stuk verse gemberwortel
1 theel. komijnpoeder
1 theel. gemalen koriander
1 theel. paprikapoeder
1 citroen
1 bos verse koriander
 
Bereiding:
 
Tandoori kruidenmengsel:  
Meng alle kruiden door elkaar.
 
Kipstukken:
Marineer de kipstukken in de kruidenmengsel.
Braad de kip daarna op de BBQ tot ze een lekker krokant korstje hebben en tot ze gaar zijn.
 
Raita:
Rasp de komkommer.
Knijp het komkommer schaafsel uit zodat de raita niet te vochtig wordt.
Snij de kruiden fijn en meng de rest van de ingrediënten door elkaar.
Breng op smaak met zout.
 
Rijstsalade:
Snij voor de Indiase rijstsalade de ui en knoflook.
Zet deze aan in een beetje olie.
Voeg alle specerijen toe: kerriepoeder, verse gemberwortel, komijn, gemalen koriander, paprikapoeder en bak kort aan.
Blus af met het sap van een citroen.
Snij alle groenten fijn: bleekselderij, wortel, tomaten, komkommer, bosui en meng samen met de fijn gesneden verse koriander en de rijst in een grote kom
Breng op smaak met zout.
Hou je van pittig, voeg dan nog een Spaanse peper toe.
Maak het bord op met de kip, de raita en de Indiase rijstsalade.
Eet smakelijk!
 
Bron: Binnenste Buiten ramon brugman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten