zondag 16 april 2023

Naan met kruidige kipgehakt en frisse komkommer

Ingredienten: 4 pers.
 
naan 6 stuks:
260 gr. bloem
1 theel. suiker
1/2 theel. bakingsoda
1/2 theel. zout
2 theel. crème fraiche
2 theel. olie
180 ml. lauwwarme melk
geklaarde boter
3 teentjes knoflook
10 takken koriander
 
pittig gekruid gehakt:
300 gr. kippengehakt
1/2 rode paprika
2 uien, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 theel. tomatenpuree
1 theel. komijn
1 mespunt kardemompoeder
1 theel. garam masala
1/2 theel. kurkuma
4 takken verse koriander
1 rode peper
zout
peper
 
srirachasaus:
3 eetl. Sriracha saus
3 eetl. chilisaus
1/2 citroen
 
salade:
1 komkommer
1 rode ui
4 takken koriander
1 citroen
zout
peper
 
Bereiding:
 
Naan deeg: Meng de bloem, suiker, soda, zout, crème fraîche, olie en de lauwwarme melk door elkaar.
Kneed het tot een glad deeg en verdeel het in 6 bolletjes.
Dek het af en laat 30 minuten rusten.
 
Vulling: Bak de uien tot deze lekker bruin worden en een geroosterde smaak geven.
Dan de knoflook en het gehakt erbij.
Bak het gehakt tot het goed gekleurd is.
Voeg de specerijen toe en bak mee.
Dan de tomatenpuree, verse koriander, gehakte rode peper, paprika, zout en peper toevoegen.
Bak tot het vocht verdampt is.
 
Srisacha saus: Meng de Sriracha en chilisaus door elkaar, met een beetje citroensap.
 
Salade: Snij met een dunschiller slierten van de komkommer en snijd de rode ui in ringen.
Marineer het met het sap van de citroen, zout en peper naar smaak. Laat even staan.
Hak de koriander grof en meng door de salade.
 
Naan deeg: Als het deeg van de naan 30 minuten heeft gerust, rol je de bolletjes tot de helft uit en laat weer even rusten.
Hak intussen de knoflook en koriander en strooi het op het uitgerolde stukje deeg.
Rol dan helemaal uit.
Draai het deeg om en rol nog een keer.
Leg het deeg in een droge gietijzeren pan en laat heel kort bakken. Als er bellen verschijnen, kun je het brood omdraaien.
Smeer de naan ook in met een klontje geklaarde boter, terwijl het nog in de pan zit.
Bewaar ze na het bakken onder een doek, totdat je ze gaat eten.
 
Doe een paar lepels van het gehakt op de vers gebakken naanbroden en doe de sausjes eroverheen.
Maak het af door de komkommersalade erover te verdelen.

Bron: Ramon Brugman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten