Ingrediënten: 4 pers.
350 gr. rijst
Atjar Tjampoer
1/4 witte kool
2 wortels
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 cm. gember
250 ml. azijn
75 ml. water
65 gr. suiker
1 eetl. kurkuma
Foe Yong Hai
8 eieren
1/2 prei
8 champignons
1 rode paprika
200 gr. kipfilet
1 eetl. sesamolie
2 eetl. rijstwijn
zout
eventueel wat kroepoek
Zoetzure tomatensaus
2 tenen knoflook
300 ml. water
280 gr. tomatenpuree
3 à 4 eetl. suiker
100 ml. azijn
3 eetl. gembersiroop
1 à 2 eetl. aardappelzetmeel
zout en peper
Bereiding:
Atjar Tjampoer, snijd de witte kool, wortels en rode
peper fijn en bewaar in een kom.
Doe de
knoflook, gember, azijn, water, suiker en de kurkuma in een pan en breng dit
aan de kook.
Voeg de groenten toe.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur uit.
Laat dit afkoelen en doe de atjar in een pot.
Laat het goed afkoelen en serveer dit koud.
Voor de zoetzure saus zet je water op
met de knoflook en de tomatenpuree.
Breng het aan de kook en haal vervolgens de knoflook uit de pan. Voeg de suiker, azijn, gembersiroop, zout en peper toe.
Kook de
rijst volgens de verpakking.
Ga
ondertussen verder met de Foe Yong
Hai.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Kook de kip in een klein beetje water.
Als de kip gaar is haal je het uit de pan.
Als de zoetzure tomatensaus is ingekookt, maak je een papje van het zetmeel met wat water.
Laat de saus goed koken tot deze de juiste dikte heeft.
Snijd de
prei, paprika en de champignons.
Tik de eieren in een kom en klop ze los.
Voeg de gesneden groenten, behalve de champignons, en de kip bij het opgeklopte ei.
Voeg wat sesamolie en rijstazijn toe en roer alles door elkaar.
Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak eerst de champignons.
Voeg dan het eimengsel toe terwijl je door het mengsel blijft roeren. Bak tot de omelet gaar is en leg het op een bord.
Giet de tomatensaus over de omelet.
Serveer daar een kommetje rijst en Atjar bij.
Bron:
BinnensteBuiten / Ramon Brugman
1/4 witte kool
2 wortels
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 cm. gember
250 ml. azijn
75 ml. water
65 gr. suiker
1 eetl. kurkuma
8 eieren
1/2 prei
8 champignons
1 rode paprika
200 gr. kipfilet
1 eetl. sesamolie
2 eetl. rijstwijn
zout
eventueel wat kroepoek
2 tenen knoflook
300 ml. water
280 gr. tomatenpuree
3 à 4 eetl. suiker
100 ml. azijn
3 eetl. gembersiroop
1 à 2 eetl. aardappelzetmeel
zout en peper
Voeg de groenten toe.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur uit.
Laat dit afkoelen en doe de atjar in een pot.
Laat het goed afkoelen en serveer dit koud.
Breng het aan de kook en haal vervolgens de knoflook uit de pan. Voeg de suiker, azijn, gembersiroop, zout en peper toe.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Kook de kip in een klein beetje water.
Als de kip gaar is haal je het uit de pan.
Als de zoetzure tomatensaus is ingekookt, maak je een papje van het zetmeel met wat water.
Laat de saus goed koken tot deze de juiste dikte heeft.
Tik de eieren in een kom en klop ze los.
Voeg de gesneden groenten, behalve de champignons, en de kip bij het opgeklopte ei.
Voeg wat sesamolie en rijstazijn toe en roer alles door elkaar.
Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak eerst de champignons.
Voeg dan het eimengsel toe terwijl je door het mengsel blijft roeren. Bak tot de omelet gaar is en leg het op een bord.
Giet de tomatensaus over de omelet.
Serveer daar een kommetje rijst en Atjar bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten