zondag 23 oktober 2022

Naan

Ingrediënten: 8 stuks
 
zakje gedroogde gist (7 gr.)
theel. suiker
300 gr. bloem
100 gr. griekse yoghurt
eetl. zonnebloemolie
50 gr. boter
teentje knoflook
theel. komijnzaad of komijnpoeder (djinten)
 
Bereiding:
 
Meng 125 ml. warm water met de gist en suiker tot het begint te schuimen.
Meng de bloem en 1 theel. zout in een ruime kom.
Voeg de gist, yoghurt en 1 eetl. zonnebloemolie toe en kneed in circa 10 minuten tot een mooi stevig deeg.
Vet een ruime kom in met een scheutje olie.
Maak een bal van het deeg en bestrijk deze rondom met olie.
Dek af met een vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen.
 
Verdeel het deeg in 8 balletjes.
Druk de balletjes plat tot ronde broodjes van circa 18 cm.
Verhit een laagje olie in een koekenpan.
Bak de broodjes hierin stuk voor stuk tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Smelt intussen de boter en meng de knoflook en komijn erdoor. Bestrijk de broodjes met deze boter.

Bron: Boodschappen 10-2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten