Ingredienten:
1 kleine witte
kool, in dunne reepjes gesneden
1 komkommer, gesneden
1/2 kop gehakte dille
klein bosje lente-ui, in blokjes gesneden
1 kleine ui, in halve maantjes gesneden
1 eetl. suiker
2 eetl. olijfolie
sap van 1/2 citroen
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Voeg in een
grote kom de gesneden kool en voeg riant zout toe.
Meng het zout door de kool, zet apart en laat het vocht eruit trekken.
Meng in een kleine mengkom de olijfolie en het citroensap en zet opzij.
Begin na plm. 30 minuten handenvol kool te nemen en het vocht uit de kool te persen en in een schone kom te doen.
Voeg de komkommer, dille, lente-ui, uien, citroen/olijfolie, suiker en peper toe.
Als alles mooi gemengd is, zet je het minimaal 30 minuten in de koelkast.
1 komkommer, gesneden
1/2 kop gehakte dille
klein bosje lente-ui, in blokjes gesneden
1 kleine ui, in halve maantjes gesneden
1 eetl. suiker
2 eetl. olijfolie
sap van 1/2 citroen
zout en peper naar smaak
Meng het zout door de kool, zet apart en laat het vocht eruit trekken.
Meng in een kleine mengkom de olijfolie en het citroensap en zet opzij.
Begin na plm. 30 minuten handenvol kool te nemen en het vocht uit de kool te persen en in een schone kom te doen.
Voeg de komkommer, dille, lente-ui, uien, citroen/olijfolie, suiker en peper toe.
Als alles mooi gemengd is, zet je het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten