donderdag 30 december 2021

Koe Loe Yuk

Ingrediënten: 6 pers.
 
Beslag:
375 gr. bloem
125 gr. aardappelzetmeel
1 ei
1 eetl. bakpoeder
500 ml. lauwwarm water
snuf zout
 
Vlees:
1 kilo varkenshaas of kipfilet, in blokjes van 2 x 2 cm.
4 eetl. aardappelzetmeel
 
Zoetzure saus:
500 ml. water
1 eetl. tomatenpuree
75 gr. kristalsuiker
100 ml. natuurazijn
1/2 theel. gemberpoeder
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. aardappelzetmeel
 
Bereiding:
 
Beslag: Roer alle ingrediënten voor het beslag door elkaar.
Zorg voor een klontvrij beslag.
Zet de kom een uur in de koelkast.
 
Vlees: Meng de aardappelzetmeel met de varkenshaas en zet ook het vlees een uur in de koelkast.
 
Saus: Maak ondertussen de saus.
Doe hiervoor het water, tomatenpuree, suiker, azijn, gemberpoeder en gembersiroop in een steelpannetje.
Breng het geheel aan de kook en kook net zolang tot de suiker is opgelost.
Roer 2 eetl, aardappelzetmeel met 2 eetl. water tot een papje en voeg deze toe aan de saus.
Kook de saus door tot deze dikker wordt.
Draai het vuur uit en laat de saus afkoelen naar kamertemperatuur.
 
Verwarm de frituurpan of neutrale olie in een wok naar 190℃.
Wentel de blokjes varkenshaas door het beslag en laat ze in de hete olie vallen.
Frituur de Koe Loe Yuk in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op een vel keukenrol.
 
Schep de Koe Loe Yuk op een bord.
Schep een gewenste hoeveelheid zoetzure saus op de nog warme Koe Loe Yuk en serveer direct.
 
Tip, te veel saus: laat zich goed in de koelkast bewaren en is heerlijk bij loempia's, als saus over Foe Yong Hai of Babi pangang. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten