woensdag 6 oktober 2021

Kip tikka masala met rijst en naan

Ingrediënten: 2 pers.
 
2 kipdijfilets of kipfilets, in stukken, ca. 600 gr.  
125 gr. basmatirijst 
1 naanbrood
1/2 handje koriander
 
voor de marinade:
125 ml. yoghurt 
1/2 eetl. citroensap 
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1/2 theel. kaneelpoeder
1/4 theel. cayennepeper
1/2 eetl verse gember, geraspt
 
voor de saus:
1/2 eetl. boter
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes
1/2 blikje tomatenpuree (70 g) 
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1.1/2 theel. paprikapoeder
1/2 blik tomatenblokjes (400 g) 
100 ml. kookroom
 
Bereiding:
 
Meng de ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper.
Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
 
Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan.
Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog.
Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar.
Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
Smelt de boter voor de saus.
Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe.
Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt.
Kook intussen de rijst.
Verwarm de kip in de saus.
Bak het naanbrood af in de oven.
Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.
 
Bron: boodschappen  09-2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten