Ingrediënten:
2 pers.
2 kipdijfilets of
kipfilets, in stukken, ca. 600 gr.
125 gr. basmatirijst
1 naanbrood
1/2 handje koriander
voor
de marinade:
125 ml. yoghurt
1/2 eetl. citroensap
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1/2 theel. kaneelpoeder
1/4 theel. cayennepeper
1/2 eetl verse gember, geraspt
voor
de saus:
1/2 eetl. boter
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 rode
peper, fijngehakt, zonder zaadjes
1/2 blikje tomatenpuree (70 g)
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1.1/2 theel. paprikapoeder
1/2 blik tomatenblokjes (400 g)
100 ml. kookroom
Bereiding:
Meng de
ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper.
Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de
ovengrill voor of gebruik een hete grillpan.
Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog.
Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar.
Houd apart
en zet de oventemperatuur op 200ºC.
Smelt de boter voor de saus.
Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe.
Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt.
Kook intussen de rijst.
Verwarm
de kip in de saus.
Bak het
naanbrood af in de oven.
Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.
Bron:
boodschappen 09-2021
125 ml. yoghurt
1/2 eetl. boter
Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog.
Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar.
Smelt de boter voor de saus.
Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe.
Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt.
Kook intussen de rijst.
Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten