Ingrediënten:
4 pers.
500 gr. kipgehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 rode peper, fijngehakt
1 theel. serehpoeder
1 theel. verse gember, geraspt
2 theel. maizena
2 eetl. ketjap
3 eetl. kokosolie of zonnebloemolie
voor
de saus:
2 eetl. ketjap
1 eetl. sambal badjak
Bereiding:
Meng
het gehakt met de ui, knoflook, rode peper, serehpoeder (citroengras), gember, maizena en ketjap.
Rol er
balletjes van circa 3 cm van.
Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de saus de ketjap met de sambal.
Serveer de balletjes met de saus.
Lekker met nasi goreng.
Bron:
Boodschappen 09-2021
1 ui, gesnipperd
1 theel. verse gember, geraspt
2 eetl. ketjap
3 eetl. kokosolie of zonnebloemolie
2 eetl. ketjap
1 eetl. sambal badjak
Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de saus de ketjap met de sambal.
Serveer de balletjes met de saus.
Lekker met nasi goreng.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten