woensdag 6 oktober 2021

Indische gehaktballetjes

Ingrediënten: 4 pers.
 
500 gr. kipgehakt 
ui, gesnipperd 
teentjes knoflook, geperst
1/2 rode peper, fijngehakt
theel. serehpoeder
theel. verse gember, geraspt
theel. maizena
eetl. ketjap
eetl. kokosolie of zonnebloemolie
 
voor de saus:
eetl. ketjap
eetl. sambal badjak
 
Bereiding:
 
Meng het gehakt met de ui, knoflook, rode peper, serehpoeder (citroengras), gember, maizena en ketjap.
Rol er balletjes van circa 3 cm van.
Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de saus de ketjap met de sambal.
Serveer de balletjes met de saus.
Lekker met nasi goreng.
 
Bron: Boodschappen 09-2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten