woensdag 6 oktober 2021

Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten: 4 pers. 
 
500 gr. rundergehakt 
ei, losgeklopt
rode uien, gesnipperd 
100 gr. feta, verkruimeld
teentje knoflook, geperst
eetl. peterselie,  fijngehakt
eetl. munt, fijngehakt
theel. gedroogde oregano
eetl. paneermeel
eetl. olijfolie
 
voor de tzatziki:
250 ml. griekse yoghurt 
teentje knoflook, geperst
1/2 komkommer,grof geraspt
1/2 citroen, rasp en sap 
eetl. munt, fijngehakt
eetl. olijfolie
 
Bereiding:
 
Kneed het gehakt met het ei, de ui,feta, 1 teentje geperste knoflook, peterselie, 2 eetlepels munt, oregano en paneermeel.
Rol balletjes van het mengsel.
Verhit de olie en bak hierin de balletjes goudbruin en gaar.
Meng intussen de ingrediënten voor de tzaziki.
Serveer de balletjes met de tzatziki.
Lekker met pitabrood.
 
Bron: Boodschappen 09-2021

Geen opmerkingen:

Een reactie posten