De oorspronkelijke Turkse linzensoep
is heel pittig, maar de moderne variant kun je dankzij de chilivlokken of pul
biber zo scherp maken als je wilt. Hoe? Serveer de vlokken in een schaaltje
erbij, zo kan iedereen strooien naar eigen smaak.
Ingrediƫnten: 8 pers.
50 ml. olijfolie
2 witte uien, in kleine stukken
1 aardappel, geschild en in kleine stukken
2 wortels, geschild en in kleine stukken
2 tomaten, gewassen en in kleine blokjes
2 tenen knoflook, in stukjes
1 theel. paprikapoeder
70 gr. tomatenpuree
200 gr. rode linzen
1,5 ltr. groentebouillon
2 theel. zout
1/2 theel. versgemalen zwarte peper
Ingrediƫnten: 8 pers.
2 witte uien, in kleine stukken
1 aardappel, geschild en in kleine stukken
2 wortels, geschild en in kleine stukken
2 tomaten, gewassen en in kleine blokjes
2 tenen knoflook, in stukjes
1 theel. paprikapoeder
70 gr. tomatenpuree
200 gr. rode linzen
1,5 ltr. groentebouillon
2 theel. zout
1/2 theel. versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Voeg de aardappel, wortel, tomaat, knoflook en het paprikapoeder toe.
Bak ze 2 minuten op laag vuur mee en voeg dan de tomatenpuree, rode linzen en bouillon toe.
Breng op smaak met het zout en de versgemalen zwarte peper. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 30 minuten pruttelen.
Giet de soep zodra de aardappel, wortel en linzen goed gaar zijn in een blender en pureer hem.
Giet de soep terug in de pan en breng hem weer aan de kook.
Lekker met een lepeltje labneh om de soep iets milder te maken. Ook top: korianderolie erover!
Bron: mounirtoub.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten