zaterdag 6 maart 2021

Bami goreng

 Ingredienten: 2 pers. 
 
175 gr.  mienestjes  of noedels
200 gr. kipdijfilet  of kipfilet, in blokjes
1 prei , in ringetjes
1 rode paprika , in blokjes
100 gr. tauge 
1 ui , gesnipperd
3 teentjes knoflook , fijn gehakt
3 eetl. ketjap manis 
1 theel. gemberpoeder 
2 eieren 
1 theel. trassi 
 sambal , naar smaak
 
Bereiding:
 
Kook de mienestje/noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de kip met de helft van de ketjap, het gemberpoeder en een klein scheutje olie en laat even marineren.
Verhit een beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan, tot de ui begint te glanzen.
Voeg dan de kip toe.
Bak tot de kip rondom bruin is en voeg dan de paprika en prei toe. Laat plm. 5-10 minuten zachtjes bakken.
 
Klop ondertussen de eieren los en bak in een aparte koekenpan een omelet van de eieren.
 
Voeg de taugé, trassi en resterende ketjap aan de kip toe, voeg sambal naar smaak toe. Bak 2 minuten, voeg de gekookte noedels toe.
Roer door zodat alles goed vermengd raakt.
Proef of je de bami zo lekker vindt, voeg eventueel nog wat ketjap of sambal toe.
Snijd het omelet in reepjes en rol op voor een mooie presentatie, of snijd in stukjes en meng direct door de bami goreng.
Lekker met kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten