Ingrediënten:
1 kg.
kipfilet, niet al te grote stukken snijden
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
1 eetl. ketumbar, fijn malen in een vijzel
1/2 eetl. djinten
1 theel. kunyit
1/2 theel. laos
stukje trassi
2 theel. bruine suiker
1/2 kopje santen
1 theel. sambal
zout
1 eetl. asemwater
2 eetl. ketjap manis
satehstokjes
Bereiding:
Strooi zout en peper over de stukken kipfilet.
Doe alle overige ingredienten in een kom en meng het geheel goed door.
Hierna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen.
Laat dit minstens een halve dag, maar liever 1 nachtje, in het vlees trekken.
Laat de satehstokjes in water wellen.
Rijg het vlees per 3 stukken aan een satehstokje en rooster de satehs op de barbecue tot ze gaar zijn.
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
1 eetl. ketumbar, fijn malen in een vijzel
1/2 eetl. djinten
1 theel. kunyit
1/2 theel. laos
stukje trassi
2 theel. bruine suiker
1/2 kopje santen
1 theel. sambal
zout
1 eetl. asemwater
2 eetl. ketjap manis
satehstokjes
Strooi zout en peper over de stukken kipfilet.
Doe alle overige ingredienten in een kom en meng het geheel goed door.
Hierna doe je alles bij het vlees en weer goed mengen.
Laat dit minstens een halve dag, maar liever 1 nachtje, in het vlees trekken.
Laat de satehstokjes in water wellen.
Rijg het vlees per 3 stukken aan een satehstokje en rooster de satehs op de barbecue tot ze gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten