zaterdag 30 januari 2021

Scotch eggs (vogelnestje)

4 eieren
250 gr. gehakt
1 eetl. gemengd tijm, rozemarijn, salie, fijn hgehakt
verse chillipepertjes, fijn gehakt
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
1 - 2 ei(eren)
melk
broodkruim of paneermeel
bloem
 
Bereiding:
 
Begin met het koken van de eieren: twee à drie minuten voor een zachte dooier, vijf minuten voor een bijna-harde (niet langer dan 5 minuten).
Laat de eieren tien minuten rusten in een bak met ijswater.
Meng het gehakt met de kruiden, chillipepertje, knoflook en breng op smaak met peper en zout, verdeel in vier porties.
Pel voorzichtig de eieren.
Kluts de 1 – 2  rauwe eieren met een scheutje melk los.
Verdeel de bloem over een bordje.
Leg ook het broodkruim in een kommetje, klaar voor gebruik.
 
Verdeel de porties gehakt over vier stukken plasticfolie van tenminste 20 x 20 centimeter.
Leg hierop weer vier stukjes folie en rol met een deegroller.
De plakjes gehakt moeten groot genoeg zijn om het ei mee te bedekken.
Verwijder de bovenste laag folie.
Rol nu een ei door de bloem en leg het in het midden van een plakje gehakt.
Vorm nu met je handen van onder naar boven een soort jasje voor het ei, zodat hij helemaal bedekt is met vlees.
 
Rol het gehakt-ei door de bloem, vervolgens het ei-mengsel en sluit af met het broodkruim.
Herhaal dit bij alle eieren.
 
Frituur de scotch eggs plm. 7 minuten op 170 graden in plantaardige olie.
Laat iets uitlekken op keukenpapier en serveer evt. met een dip naar keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten