Ingrediënten:
4 pers.
600 gr. sukadelappen, blokjes 2 x 2 cm.
3 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 rode
peper, fijn snijden (zaadjes wel of niet, naar smaak)
3 eetl. bloem
2 stengels citroengras, gekneusd
3 cm. gember vers, geraspt
400 ml. kokosmelk
200 ml. runderbouillon
1 limoen
2 eetl. vissaus
2 eetl. ketjap
1 eetl. suiker
2 theel. 5-spice kruidenmix
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
Olie, voor bakken
klont boter
peper
zout
Bereiding:
Doe het
vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe, schep even
goed door.
Schil de gember.
Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in een stoofpan met dikke bodem.
Fruit hier de ui, knoflook, peper en de gember.
Schep dan het rundvlees in de pan, laat rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.
Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan.
Voeg toe in de pan de stengels citroengras, laurier, kaneelstokje en de steranijs.
Pers 1 limoen uit bij het stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe.
Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen. (langer is lekkerder!)
Wanneer het vlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het stoofvlees klaar.
Lekker met rijst en komkommersalade, oosters.
3 eetl. bloem
klont boter
peper
zout
Schil de gember.
Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in een stoofpan met dikke bodem.
Fruit hier de ui, knoflook, peper en de gember.
Schep dan het rundvlees in de pan, laat rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.
Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan.
Voeg toe in de pan de stengels citroengras, laurier, kaneelstokje en de steranijs.
Pers 1 limoen uit bij het stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe.
Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen. (langer is lekkerder!)
Wanneer het vlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het stoofvlees klaar.
Lekker met rijst en komkommersalade, oosters.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten