maandag 25 januari 2021

Komkommersalade, oosters

Ingrediënten: 4 pers.

1 komkommer
1/2 rode peper, fijn snijden (zaadjes wel of niet, naar smaak)
3 takjes verse peterselie, grof gehakt
1/2 limoen
2 bos ui, in ringen
2 eetl. sesamolie
2 eetl. azijn
1 theel. honing
snuf zout
 
Bereiding:
 
Snij de komkommer met een kaasschaaf, scherp mes of met een mandoline in hele fijne plakjes. Ze mogen echt flinterdun zijn!
Doe de plakjes komkommer samen met de rode peper, peterselie en bosui in een schaaltje.
Pers hier 1/2 limoen boven uit.
Voeg dan de sesamolie, azijn, honing en een klei snufje zout aan toe.
Meng goed door elkaar en laat liefst even staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
 
Tip: deze salade kun je van tevoren klaar maken, bewaar afgedekt in de koelkast.
Deze Oosterse komkommersalade past trouwens ook erg goed bij Rendang (Indonesie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten