Ingredienten:
8 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehalveerd
100 gr. rode peper, in stukjes
6 cm. gember, geschild en fijngesneden
2 stengels citroengras, fijngesneden
2 theel. kurkuma
2 theel. korianderpoeder
1 theel. komijnpoeder
1 theel. kaneelpoeder
1 theel. kardemompoeder
6 eetl. zonnebloemolie
50 gr. kokosrasp
800 gr. runder(rib)lappen, in dikke stukken
500 ml. kokosmelk
300 gr. rijst
handje peterselie, gehakt
Verhit olie in een braadpan en bak hierin de boemboe zachtjes 4 – 5 minuten.
Rooster de kokos intussen in een hete droge koekepan zonder te kleuren en houd apart.
Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak al scheppend rondom aan.
Schep de kokosrasp en kokosmelk erdoor en voeg een scheutje water toe.
Stoof afgedekt plm. 2,1/2 – 3 uur tot het vlees gaar en zacht is.
Stoof de laatste 1/2 uur zonder deksel i.v.m. dat het vocht kan inkoken.
Kook de rijst en serveer de rendang met de rijst en bestrooi met peterselie.
i.p.v. runder(rib)lappen evt. sukade of ossenhaas
Ingrediƫnten:
1 rode peper, in ringetjes
1 bosui, in ringetjes
citroensap
zout
Snij de helften in stukken van 3 cm en snijd deze in de lengte in reepjes.
Meng
De komkommer, peper en bosui doorelkaar en breng op smaak met citroensap en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten