Ingredienten:
4 -6- pers
1 eetl.
olie
1 middelgroot ui, fijn gesneden
40 gr. bacon, in stukjes
400 gr. champignons, schijfjes
4 eetl. bloem
1.1/2 bouillon
150 ml. rode wijn
60 ml. (slag)room
zout
zwarte peper
optionnel: peterselie
Bereiding:
Verhit
olie in een soeppan en bak de bacon.
Voeg de ui en champignons toe en laat 5 minuten sudderen.
Voeg bloem toe en roer tot helemaal opgenomen is en bak een paar minuten tot lichtbruin kleurt, blijf roeren i.v.m. verbranden en/of aanplakken aan de pan.
Voeg al roerend de bouillon toe en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg tot slot wijn aan de soep, voeg room, zout,peper toe en serveer bestrooid met gehakte peterselie
1 middelgroot ui, fijn gesneden
40 gr. bacon, in stukjes
400 gr. champignons, schijfjes
4 eetl. bloem
1.1/2 bouillon
150 ml. rode wijn
60 ml. (slag)room
zout
zwarte peper
optionnel: peterselie
Voeg de ui en champignons toe en laat 5 minuten sudderen.
Voeg bloem toe en roer tot helemaal opgenomen is en bak een paar minuten tot lichtbruin kleurt, blijf roeren i.v.m. verbranden en/of aanplakken aan de pan.
Voeg al roerend de bouillon toe en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg tot slot wijn aan de soep, voeg room, zout,peper toe en serveer bestrooid met gehakte peterselie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten