Ingredienten:
1 eetl. olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 stukje verse gember (dessertlepel), geraspt
1 theel. ras el hanout
1 theel. gemalen komijn
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen kurkuma
1 /2 theel. paprikapoeder
mespunt kaneel
2 flinke eetl. bloem
35 gr. bloem
1/2 ltr. water
1/2 ltr. groentenbouillon
1 blikje kikkererwten
1 blikje tomaatblokjes
rasp en sap van 1/2 citroen
zout en peper
vers korianderblad
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 stukje verse gember (dessertlepel), geraspt
1 theel. ras el hanout
1 theel. gemalen komijn
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen kurkuma
1 /2 theel. paprikapoeder
mespunt kaneel
2 flinke eetl. bloem
35 gr. bloem
1/2 ltr. water
1/2 ltr. groentenbouillon
1 blikje kikkererwten
1 blikje tomaatblokjes
rasp en sap van 1/2 citroen
zout en peper
vers korianderblad
Bereiding:
Verhit olie in een soeppan en fruit de ui.
Voeg na een paar minuten de gember toe en de knoflook.
Voeg na een paar minuten de kruiden toe: ras el hanout, koriander, kurkuma, paprikapoeder en kaneel en roerbak een minuutje mee.
Roer de bloem door het ui-specerijenmengsel tot de bloem opgenomen is en gaar.
Voeg al roerend het water en bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
voeg de kikkererwten en de tomaten aan de soep toe.
Laat de soep nog 10 minuten koken.
Voeg het citroensap toe.
Proef de soep en breng verder op smaak met zout en peper.
Schep in kommen en garneer met korianderblad en citroenrasp.
Serveer er platbrood bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten