zondag 22 november 2020

Alfajores van dulce de leche

Ingrediënten:
 
300 gr. maizena
200 gr. bloem
200 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
150 gr. suiker, poeder
4 eidooiers
1 theel. soda (natriumbicarbonaat)
2 afgestreken theel. bakpoeder
merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanillepoeder
geraspte schil van 1 citroen
1 theel. cognac
 
Ingrediënten vulling:
dulce de leche  
geraspte kokos
 
Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.
Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten.
Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan twee lepels citroensap toe.
Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm dikte en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo'‫n 2 centimeter afstand van elkaar.
Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden.
De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, maar niet te veel, anders worden ze te droog en breken ze.
Als de koekjes klaar zijn: uit de oven halen en laten afkoelen. 
Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. 
Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand.
Als allerlaatste stap rol je die randen door de geraspte kokos. Daarna zijn de alfajores de dulce de leche klaar om gegeten te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten