Ingrediënten:
2 pers:
120 - 150
gr. zilvervlies rijst
1 ui, gesnipperd
1.1/2 teentjes knoflook, geperst
1/2 prei, in ringen snijden
1/2 wortel, fijne reepjes snijden
1/2 cm gember (djahé), geraspt
1/2 theel. trassi (garnalenpasta)
1/4 rode peper, fijn snijden
1/2 theel. sambal of meer naar smaak
1.1/2 eetl. sojasaus
1 eetl. oestersaus
1/2 theel. komijn
1/2 theel. kurkuma
1/4 theel. laos (galanga-wortel)
1/4 theel. ketoembar (gedroogde koriander)
1/4 bouillonblokje
olie / boter om te bakken
optioneel, 150 gr. vlees, ham of kip
Bereiding:
Kook de
rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in een pan met water met een
bouillonblokje.
Doe dit het liefst al ruim van tevoren, zodat de rijst goed kan drogen.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember hierbij uit.
Bak tot de ui glazig ziet en voeg dan de wortel en prei toe.
Bak zo’n 5 minuten.
Voeg dan de trassi, sambal, komijn, kurkuma, laos en ketoembar toe.
Schep alle smaken goed door elkaar.
Doe de rijst voor de nasi goreng in de pan met groenten, schep goed door en zet het vuur hoog.
Voeg de sojasaus en oestersaus toe.
Bak de rijst zo’n 5 minuten mee tot deze goed warm is.
Voeg eventueel naar smaak nog wat extra sambal, ketjap of oestersaus toe.
Serveer de nasi goreng evt. met gebakken uitjes, pindasaus, kipsate, spiegelei !
i.p.v.
wortel en prei, chinese groente 250 - 400 gram uit de winkel.
1 ui, gesnipperd
1.1/2 teentjes knoflook, geperst
1/2 prei, in ringen snijden
1/2 wortel, fijne reepjes snijden
1/2 cm gember (djahé), geraspt
1/2 theel. trassi (garnalenpasta)
1/4 rode peper, fijn snijden
1/2 theel. sambal of meer naar smaak
1.1/2 eetl. sojasaus
1 eetl. oestersaus
1/2 theel. komijn
1/2 theel. kurkuma
1/4 theel. laos (galanga-wortel)
1/4 theel. ketoembar (gedroogde koriander)
1/4 bouillonblokje
olie / boter om te bakken
optioneel, 150 gr. vlees, ham of kip
Doe dit het liefst al ruim van tevoren, zodat de rijst goed kan drogen.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember hierbij uit.
Bak tot de ui glazig ziet en voeg dan de wortel en prei toe.
Bak zo’n 5 minuten.
Voeg dan de trassi, sambal, komijn, kurkuma, laos en ketoembar toe.
Schep alle smaken goed door elkaar.
Doe de rijst voor de nasi goreng in de pan met groenten, schep goed door en zet het vuur hoog.
Voeg de sojasaus en oestersaus toe.
Bak de rijst zo’n 5 minuten mee tot deze goed warm is.
Voeg eventueel naar smaak nog wat extra sambal, ketjap of oestersaus toe.
Serveer de nasi goreng evt. met gebakken uitjes, pindasaus, kipsate, spiegelei !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten