Flatbread is een breed scala aan ongerezen soorten brood. Het deeg bestaat slechts uit gemalen graan, water en evt. zout of andere kruiden die toegevoegd kunnen worden. Doordat geen gebruik gemaakt word van zuurdesem en gist heeft flatbread een beperkte dikte van enkele centimeters.
Ingrediënten:
8 stuks
3
bosuitjes
15 gr. verse dille
300 gr. zelfrijzend bakmeel
250 gr. griekse yoghurt 10%
1 theel. zout
Bereiding:
Snijd de
bosuitjes in dunne ringen en de dille fijn.
Doe in een kom.
Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar.
Keer halverwege.
Tip:
i.p.v. bosui en dille kun je ook 1 theel. komijnzaad en 1 eetl. sesamzaad
gebruiken.
Of 1 eetl. sumak of 1 eetl. za'atar.
Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.
15 gr. verse dille
300 gr. zelfrijzend bakmeel
250 gr. griekse yoghurt 10%
1 theel. zout
Doe in een kom.
Voeg het bakmeel, de yoghurt en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Verdeel in 8 porties en duw met de hand tot platte broodjes van 16 cm lang.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de broodjes in 3-4 min. knapperig en gaar.
Keer halverwege.
Of 1 eetl. sumak of 1 eetl. za'atar.
Je kunt de dille vervangen door peterselie. Of maak een mengsel van je favoriete verse kruiden. Denk hierbij ook aan basilicum of oregano.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten