Ingredienten:
ca. 50 koekjes
300 gr.
bloem
100 gr. volkoren tarwebloem
2 grote eieren
130 gr. poedersuiker
100 gr. boter, gesmolten (niet te heet)
100 gr. honing, vloeibare
1 eetl. speculaaskruiden
1 eetl. cacao
1 eetl. baksoda
Bereiding:
Meng alle ingrediënten
samen in een kom.
Het deeg moet een beetje plakkerig zijn.
Rol het deeg uit maar niet dunner dan 4 mm.
Steek verschillende vormen van de koekjes uit.
Bekleed de bakplaat met bakpapieren bak ze op 180 graden plm. 8 – 10 minuten.
Laat afkoelen.
Pierniczki moeten zacht zijn, als dat niet lukt en ze worden hard na het bakken zet ze dan voor max. 3 dagen in een natte omgeving, dan moeten ze zacht worden.
100 gr. volkoren tarwebloem
2 grote eieren
130 gr. poedersuiker
100 gr. boter, gesmolten (niet te heet)
100 gr. honing, vloeibare
1 eetl. speculaaskruiden
1 eetl. cacao
1 eetl. baksoda
Het deeg moet een beetje plakkerig zijn.
Rol het deeg uit maar niet dunner dan 4 mm.
Steek verschillende vormen van de koekjes uit.
Bekleed de bakplaat met bakpapieren bak ze op 180 graden plm. 8 – 10 minuten.
Laat afkoelen.
Pierniczki moeten zacht zijn, als dat niet lukt en ze worden hard na het bakken zet ze dan voor max. 3 dagen in een natte omgeving, dan moeten ze zacht worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten