Piadine is een Italiaansflatbread
Ingrediënten:
8 stuks
200 gr. bloem
1 theel. Italiaanse
kruiden
2 eetl. olijfolie en
olijfolie,
om in te bakken
evt. kaas
Bereiding:
Kneed een soepel deeg van de bloem,
Italiaanse kruiden, 180 ml lauwwarm water, 2
eetlepels olijfolie en een snuf
zout.
Kneed het deeg minimaal 5 minuten door en laat dan afgedekt rusten.
Verdeel het deeg in 8 gelijke
stukjes en rol er balletjes van.
Rol de balletjes op een met bloem bestoven
werkvlak uit tot dunne lapjes en bak ze om en om in een hete koekenpan met een
paar druppels olie.
Laat afkoelen tot lauwwarm of houd
ze warm onder een doek.
Beleg eventueel met kaas, klap dubbel en laat de kaas
smelten in de pan.
Lekker bij een kom maaltijdsoepen
Je maakt het soep moment helemaal af met nog
iets lekkers erbij of erop
Bron: boodschappen 02-2020
Geen opmerkingen:
Een reactie posten