zaterdag 1 februari 2020

Piadine met kruiden

Piadine is een Italiaansflatbread 

Ingrediënten: 8 stuks

200 gr. bloem
theel. Italiaanse kruiden
eetl. olijfolie en
olijfolie, om in te bakken
evt. kaas

Bereiding:

Kneed een soepel deeg van de bloem, Italiaanse kruiden, 180 ml lauwwarm water, 2
eetlepels olijfolie en een snuf zout. 
Kneed het deeg minimaal 5 minuten door en laat dan afgedekt rusten.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukjes en rol er balletjes van. 
Rol de balletjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne lapjes en bak ze om en om in een hete koekenpan met een paar druppels olie.
Laat afkoelen tot lauwwarm of houd ze warm onder een doek. 
Beleg eventueel met kaas, klap dubbel en laat de kaas smelten in de pan.
Lekker bij een kom maaltijdsoepen
Je maakt het soep moment helemaal af met nog iets lekkers erbij of erop 

Bron: boodschappen 02-2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten