Ingrediƫnten:4 pers.
350 gr. bloem + extra om te bestuiven
3 eetl. sesamolie + extra om te bakken
8 lente-uien, fijn gesneden
optioneel, 1 kleine rode spaanse peper, in dunne ringetjes
optioneel, 1 eetl. sesamzaad, licht geroosterd
225 ml. kokend water
1/2 theel. zout
Bereiding:
Doe de bloem in de keukenmachine en voeg het zout toe.
Zet de keukenmachine aan en voeg vervolgens langzaam het warme water toe aan de
bloem en het zout, het deeg vormt al gauw een bal.
Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het deeg met de hand plm. 5 min. door op
een met bloem bestoven werkblad tot het mooi glad en soepel is.
Bestrijk de kom met olie en leg de deegbal in de kom.
Dek af met wat plasticfolie, zet de kom op een warme plaats en laat het deeg minstens 30
minuten rusten.
Haal de deegbal uit de kom op een met bloem bestoven plank en snijd in plm. 4 - 8 gelijke
delen (golfbal)
Rol elk stuk deeg uit tot een cirkel van plm. 20 cm.
Bestrijk de bovenkant met sesamolie en bestrooi met fijngesneden lente-uitjes en (rode
peper, optioneel).
Rol de bestrooide cirkels op tot een strakke lange slang.
Draai de rol op tot een bol, als een opgerolde slang.
Strooi evt. bloem over de deegbundel/werkblad en rol deze deeg rol uit tot ronde platte
cirkels van plm. 18 cm.
Stapel de pannenkoekjes op met bakpapier tussen de lagen, tegen het kleven, en dek af
met een theedoek
Verwarm een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
Doe wat olie in de pan en bestrijk de pan zodat de bodem met olie bedekt is.
Bak de pannenkoekjes goudbruin, laat het twee minuten garen en draai de pannenkoek om
en bak de andere kant eveneens twee minuten, bewaar op een bord.
Herhaal dit tot alle pannenkoekjes gebakken zijn.
Snij de pannenkoekjes in driehoeken of vierkanten (en optioneel bestrooi met sesamzaad)
en serveer met …..
Serveer opties:
Sojasaus – snijd de Chinese lente-ui pannenkoekjes in punten en serveer met wat lichte
sojasaus
Zoete chilisaus – deze pannenkoekjes smaken ook geweldig met wat zoete chilisaus
Ontbijttaco – Als je niet vegan bent, maak roerei met lente-ui, spek (optioneel) peper en
zout. Vouw de pannenkoeken als een taco en schep het roerei in de pannenkoekjes
Curry – maak de hartige lente ui pannenkoekjes iets groter en je hebt de perfect
vervanger voor flatbread, naan of roti met je curry.
Filmpje, zo maak je de pannenkoekjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten