Ingrediënten:
300 gr. geschilde knolselderij
1 - 2 theel. citroensap
Saus:
2 eetl. mayonaise
1 theel. Dijon mosterd, afgestreken (veel, weinig hangt af of je van pittig
houd)
zout, peper
Bereiding:
Snijd de knolselderij in stukken, zodat ze in de Spirelli passen en snijd
ze in lange, dunne slierten.
Schep er direct een beetje citroensap door, zodat de slierten mooi blank
blijven.
Maak een saus van de mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak en roer er
de selderij door.
Serveertip:
Oorspronkelijk
werd knolselderij remoulade geserveerd bij koude vleesschotels, tegenwoordig vaak
op bij (gebakken of gefrituurde) vis.
Ook lekker
op een geroosterde volkoren boterham met (been)ham.
Variatie:
Roer nog 1 eetl. kleine kappertjes en 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie
door de céleri remoulade.
Wanneer je van wat pit
houdt, kun je ook een combinatie van mosterd en mierikswortel gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten