woensdag 12 juni 2019

Céleri rémoulade / selderijsalade

Céleri rémoulade is een Franse klassieker en bestaat uit geraspte knolselderij met remouladesaus.

Ingrediënten: 

300 gr. geschilde knolselderij
1 - 2 theel. citroensap

Saus:
2 eetl. mayonaise
1 theel. Dijon mosterd, afgestreken (veel, weinig hangt af of je van pittig houd)
zout, peper

Bereiding:

Snijd de knolselderij in stukken, zodat ze in de Spirelli passen en snijd ze in lange, dunne slierten.
Schep er direct een beetje citroensap door, zodat de slierten mooi blank blijven.
Maak een saus van de mayonaise, mosterd en zout en peper naar smaak en roer er de selderij door.

Serveertip:
Oorspronkelijk werd knolselderij remoulade geserveerd bij koude vleesschotels, tegenwoordig vaak op bij (gebakken of gefrituurde) vis.
Ook lekker op een geroosterde volkoren boterham met (been)ham.

Variatie: 

Roer nog 1 eetl. kleine kappertjes en 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie door de céleri remoulade.

Wanneer je van wat pit houdt, kun je ook een combinatie van mosterd en mierikswortel gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten