Ingrediënten: 4
pers.
300 gr.
rundergehakt
175 gr.
lasagnebladen
400 gr.
Italiaanse groenten
3 tomaten,
in blokjes
2 tenen
knoflook, fijngesneden
2 theel.
uienpoeder
2 theel.
peterselie
2 theel.
oregano
2 theel.
basilucum
1 theel.
majoraan
1 theel.
paprikapoeder
1/2 theel.
foelie
1/2 theel.
cayennepeper
300 gr.
gezeefde tomaten
200 ml.
melk
2 eetl.
bloem
1 theel.
nootmuskaat
2 handjes
geraspte kaas
peper,
zout
boter of
olie
Bereiding:
Verwarm de
oven voor op 180 graden.
Verhit
boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak het gehakt rul.
Snijd
ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
Wanneer
het gehakt rul is, kruid het dan met uienpoeder, oregano, peterselie,
basilucum, majoraan, paprikapoeder, foelie, cayennepeper en peper en zout.
Voeg nu de
Italiaanse groenten toe met de tomaten en bak een paar minuten mee.
Giet de
gezeefde tomaten erbij en laat het geheel met de deksel op de pan een paar
minuten pruttelen.
Warm in de
tussentijd in een pannetje twee eetlepels boter op en voeg de bloem toe.
Bak de
roux heel even en giet voorzichtig de melk erbij.
Blijf
roeren tot er een dikke saus ontstaat.
Kruid de
saus met nootmuskaat en haal hem van het vuur als de dikte naar wens is.
Bouw de
lasagne op: begin en eindig met een laagje tomatensaus. Giet in het midden de
bechamelsaus over een laag rode saus.
Eindig met
de geraspte kaas en laat de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin worden.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten