maandag 28 januari 2019

Lasagne Tradizionale

Ingrediënten: 4 pers.

300 gr. rundergehakt
175 gr. lasagnebladen
400 gr. Italiaanse groenten
3 tomaten, in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 theel. uienpoeder
2 theel. peterselie
2 theel. oregano
2 theel. basilucum
1 theel. majoraan
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. foelie
1/2 theel. cayennepeper
300 gr. gezeefde tomaten
200 ml. melk
2 eetl. bloem
1 theel. nootmuskaat
2 handjes geraspte kaas
peper, zout
boter of olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak het gehakt rul.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
Wanneer het gehakt rul is, kruid het dan met uienpoeder, oregano, peterselie, basilucum, majoraan, paprikapoeder, foelie, cayennepeper en peper en zout.
Voeg nu de Italiaanse groenten toe met de tomaten en bak een paar minuten mee.
Giet de gezeefde tomaten erbij en laat het geheel met de deksel op de pan een paar minuten pruttelen.
Warm in de tussentijd in een pannetje twee eetlepels boter op en voeg de bloem toe.
Bak de roux heel even en giet voorzichtig de melk erbij.
Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
Kruid de saus met nootmuskaat en haal hem van het vuur als de dikte naar wens is.
Bouw de lasagne op: begin en eindig met een laagje tomatensaus. Giet in het midden de bechamelsaus over een laag rode saus.
Eindig met de geraspte kaas en laat de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin worden.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten