dinsdag 2 oktober 2018

Pierogi met gehakt, zuurkool en paddenstoelen

Ingrediënten: 4 - 6  pers.

Deeg:
600 gr. bloem
2 eieren
snuf zout
warm water aanvullen tot een mooi zacht pastadeeg ontstaat.

Vulling:
125 gr. h.o.h. gehakt
250 gr. zuurkool
1 ui, fijngesneden
75 gr. gemengde paddenstoelen
2 teentjes knoflook

Serveer met:
2 uien, fijngeneden en gebakken
150 gr. plakjes spek, uitgebakken
2 eetl. fijngesneden peterselie

Bereiding vulling:

Kook de zuurkool plm. 20 min. Laat afkoelen.
Bak het gehakt in 5 – 8 min. lichtbruin.
Bak in een andere pan de geneden uien lichtbruin.
Kook de paddenstoelen plm. 15 min.giet af en laat afkoelen.
Mix in een keukenmachine het gehakt, de uien, knoflook, zuurkool en paddenstoelen (houd een paar apart) tot een grove pasta.
Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding deeg:

Leg alle bloem op een schoon werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden.
Breek twee eieren in het kuiltje.

Mix met je handen, voeg geleidelijk steeds meer warm water.
Kneed het deeg goed door, voeg eventueel meer bloem toe als het aan het werkoppervlak kleeft.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Bestrooi je werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot 3 mm dikte.
Gebruik een deegsteker of drinkglas om cirkels uit het deeg te steken.

Bereiding: pierogi

Schep een lepel vulling op het midden van een deegcirkel.
Vouw de cirkel over de vulling heen dubbel en druk de randjes samen zodat het goed dicht zit.
Herhaal met resterende deeg en vulling.

Breng 3 liter water in een grote pan aan de kook.
Voeg plm. 15 van de pierogi's tegelijk toe aan de pan en kook ze 10-15 minuten, tot ze boven komen drijven.
Schep de pierogi in een vergiet om uit te lekken.
Herhaal met de resterende pierogi.

Serveer de pierogi op een schaal met gebakken ui, spek en peterselie. 

SMACZNEGO!  EET SMAKKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten