dinsdag 2 oktober 2018

Piernik, (snelle speculaas cake)

Een recept voor kerst met speculaas kruiden!
Deze cake is absoluut lekker en in elk Poolse huis staat het op de kersttafel.
Normaal moet deze cake iets eerder gemaakt worden maar deze versie is de snelle versie en na het bakken kun je er van genieten.

Ingrediënten:


Cake:

1 glas honing (250 ml)
1 glas suiker (200 gram)
1 glas melk (250 ml)
3 glazen tarwebloem (390 gram)
4 eieren (splits eiwit en eidooier)
100 gram boter op kamertemperatuur
30 gram speculaaskruiden
1 theel kaneel
1 eetl. baksoda
1 eetl. karamel (2 eetl. suiker smelten in een pan)
1 eetl. cacao
1/2  glas gedroogd fruit

Vulling:

pruimenjam of marsepein

Topping:
100 gram chocolate
100 ml slagroom

Bereiding:


Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Passeer de bloem met soda en zet het opzij.
Kook de honing, boter, speculaas kruiden, kaneel en karamel samen tot de ingrediënten oplossen en laat afkoelen.
Doe bij de afgekoelde massa suiker, melk, cacao, eidooiers, en bloem met baksoda. Voeg elke ingrediënt toe na het andere ingrediënt goed gemend te hebben.
Klop de eiwitten stijf en meng samen met het beslag.
Voeg gedroogde fruit, fijn gesneden, toe en meng alles.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet er het beslag over.
Bak 1 uur op 170 graden tot het zogenoemde droge stokje.
Laat de speculaas cake afkoelen en snijd hem horizontaal door zodat je twee helften krijgt en besmeer ze met pruimenjam of marsepein.
Garneer met chocolade topping en gedroogd fruit.

Bron: www.byevelina.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten