Een
recept voor kerst met speculaas kruiden!
Deze
cake is absoluut lekker en in elk Poolse huis staat het op de kersttafel.
Normaal
moet deze cake iets eerder gemaakt worden maar deze versie is de snelle versie
en na het bakken kun je er van genieten.
Ingrediënten:
Cake:
1 glas honing (250 ml)
1 glas suiker (200 gram)
1 glas melk (250 ml)
3 glazen tarwebloem (390 gram)
4 eieren (splits eiwit en eidooier)
100 gram boter op kamertemperatuur
30 gram speculaaskruiden
1 theel kaneel
1 eetl. baksoda
1 eetl. karamel (2 eetl. suiker
smelten in een pan)
1 eetl. cacao
1/2 glas gedroogd fruit
Vulling:
pruimenjam of marsepein
Topping:
100 gram chocolate
100 ml slagroom
Bereiding:
Alle
ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Passeer
de bloem met soda en zet het opzij.
Kook
de honing, boter, speculaas kruiden, kaneel en karamel samen tot de
ingrediënten oplossen en laat afkoelen.
Doe
bij de afgekoelde massa suiker, melk, cacao, eidooiers, en bloem met baksoda.
Voeg elke ingrediënt toe na het andere ingrediënt goed gemend te hebben.
Klop
de eiwitten stijf en meng samen met het beslag.
Voeg
gedroogde fruit, fijn gesneden, toe en meng alles.
Bekleed
de cakevorm met bakpapier en giet er het beslag over.
Bak
1 uur op 170 graden tot het zogenoemde droge stokje.
Laat
de speculaas cake afkoelen en snijd hem horizontaal door zodat je twee helften
krijgt en besmeer ze met pruimenjam of marsepein.
Garneer
met chocolade topping en gedroogd fruit.
Bron:
www.byevelina.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten